Przepisy kulinarne Naleśniki Redakcja 24 października 2020 1 minut czytania 0 0 Naleśniki Skocz do przepisu Drukuj przepis Naleśniki Pyszne, delikatne a zarazem łatwe w smażeniu. Drukuj przepis Przypnij pinezkę Czas przygotowania 2 min Czas gotowania 15 min Sprzęt Mikser Składniki 1 szkl mąki pszennej 2 szt jajka M'ki 1 szkl mleka 3,2% 3/4 szkl wody najlepiej użyć gazowanej 4 łyżki oleju 1 łyżka cukru z wanilią może byc cukier wanilinowy sól szczypta Przygotowanie krok po kroku Wszystkie produkty powinny mieć temperaturę pokojową Dodajemy wszystko do miski, mieszamy za pomocą miksera. Odstawiamy na 15 minut Mieszamy delikatnie łyżką. Patelnie rozgrzewamy, następnie za pomocą pędzelka lekko smarujemy olejem. Na rozgrzany olej wlewamy niewielką ilość, tak aby nalesniki były cienkie. Uwagi Podczas wlewania ciasta na patelnie, starajmy się użyć mało ciasta. Mała ilość w zupełności wystarczy, abo rozprowadzić ciasto, obracając patelnią.