Przepisy kulinarne Kruche ciasteczka maślane Redakcja Opublikowano 6 października 2020 1 min czytania 0 449 Kruche ciasteczka maslane Kruche ciasteczka maślane Delikatne, miękkie i kruche ciasteczka maślane, będą świetną opcją dla małych łasuchów. 250 gr mąki pszennej 1 szt żółtko 90 gr cukru pudru 1 kostka masła Do miski wrzuć wszystkie składniki. Dokładnie zagnieć ciasto rękami. Odłóż przygotowane ciasto na 30 minut do lodówki. Po wyjęciu ciasta z lodówki, podziel je na 4 części. Następnie jedną część rozwałkuj, no około 0,5 centymetra – ciasto nie może być za cienkie. Korzystając z foremek powycinaj wybrane wzory. Na blaszce połóż papier do pieczenia, następnie poukładaj przygotowane ciasteczka. Piekarnik ustaw na 170-180 stopni. ciasteczka pieczemy 8-12 minut. Następnie studzimy je na kratce.