Home Przepisy kulinarne Pstrąg tęczowy z piekarnika

Pstrąg tęczowy z piekarnika

2 minut czytania
Możliwość komentowania Pstrąg tęczowy z piekarnika została wyłączona
0
Pstrag teczowy z piekarnika

 

Pstrąg tęczowy z piekarnika

Kruchy, delikatny i szybki w przygotowaniu pstrąg, jest idealnym rozwiązaniem dla osób mających mało czasu na przygotowanie obiadu.

  • 1 op Pstrąg tęczowy (polecam z lidla)
  • 1 szt koperek
  • 1 szt cytryna
  • 1 op masło
  • sól (ja stosuję himalajską)
  • pieprz (polecam świeżo mielony)
  • majeranek
  • czosnek granulowany
  1. Rybę dokładnie umyj, osusz, a następnie delikatnie ponacinaj skórę po obu stronach.
  2. Z obu stron przypraw rybę solą, pieprzem, majerankiem, i odrobinką czosnku.
  3. Ułóż rybę na blaszce lub w naczyniu żaroodpornym, następnie dopraw wewnętrzną część ryby według uznania, a także do środka włóż zielony koperek, plasterki cytryny, oraz łyżkę masła.
  4. Górę ryby delikatnie możesz posmarować masłem lub olejem.

Piekarnik ustaw na 180 stopni. Rybę piecz około 40-50 minut. Przed podaniem, skrop delikatnie również górę sokiem z cytryny.

Na blaszkę lub do naczynia, można również położyć ziemniaki, oraz inne warzywa. W przypadku ziemniaków, nalezy pokroić je na mniejsze kawałki, aby szybciej były miękkie. Oczywiście ziemniaki również doprawiamy do smaku.

Comments are closed.

Zobacz także

Miodziak orzechowy i najlepsze przepisy na deser w pucharku

Desery w pucharkach to bardzo eleganckie i efektowne dania, które zaserwowane podczas impr…