Pstrąg tęczowy z piekarnika Kruchy, delikatny i szybki w przygotowaniu pstrąg, jest idealnym rozwiązaniem dla osób mających mało czasu na przygotowanie obiadu. 1 op Pstrąg tęczowy (polecam z lidla) 1 szt koperek 1 szt cytryna 1 op masło sól (ja stosuję himalajską) pieprz (polecam świeżo mielony) majeranek czosnek granulowany Rybę dokładnie umyj, osusz, a następnie delikatnie ponacinaj skórę po obu stronach. Z obu stron przypraw rybę solą, pieprzem, majerankiem, i odrobinką czosnku. Ułóż rybę na blaszce lub w naczyniu żaroodpornym, następnie dopraw wewnętrzną część ryby według uznania, a także do środka włóż zielony koperek, plasterki cytryny, oraz łyżkę masła. Górę ryby delikatnie możesz posmarować masłem lub olejem. Piekarnik ustaw na 180 stopni. Rybę piecz około 40-50 minut. Przed podaniem, skrop delikatnie również górę sokiem z cytryny. Na blaszkę lub do naczynia, można również położyć ziemniaki, oraz inne warzywa. W przypadku ziemniaków, nalezy pokroić je na mniejsze kawałki, aby szybciej były miękkie. Oczywiście ziemniaki również doprawiamy do smaku.
Oznaczenia na metkach Często zastanawiasz się nad tym jak dany ciuch wyprać? Czy dodać płyn zmiękczający, płyn …
Jak kupić węgiel na stronie PGG? Poradnik Ceny węgla w ostatnim czasie przyprawiają o zawrót głowy. Coraz więcej trudności sprawia również …
Modne fryzury i koloryzacje w 2020r – galeria Rok 2020 zbliża się wielkimi krokami, a co za tym idzie? Nowe hity modowe, …
Ile g ma łyżeczka? Czyli przelicznik miar kuchennych Coraz więcej osób zaczyna przywiązywać wielką wagę do domowych smacznych potraw. Gotowanie – z …
Ile kosztuje wymiana klocków hamulcowych i od czego zależy cena? Wymiana klocków hamulcowych nie powinna być odkładana na ostatni moment. Układ hamulcowy jest jednym …