Przepisy kulinarne Pasta kanapkowa z tuńczyka Redakcja 6 października 2020 2 minut czytania 1 0 pasta kanapkowa z tunczyka Skocz do przepisu Drukuj przepis Pasta kanapkowa z tuńczyka Któż z nas nie lubi świeżego pieczywa z domowymi pastami? Pasta kanapkowa z tuńczyka, jest szybką i smaczną propozycją na kanapkę. 5 gwiazdek, 1 głos Drukuj przepis Przypnij pinezkę Czas przygotowania 20 min Czas gotowania 20 min Rodzaj dania Śniadanie Porcja 4 osoby Składniki 2 puszki tuńczyka w oleju 3 szt jajek 1 szt cebula czerwona mała 1 szt szczypiorek 1 szt majonez 1 op czarnuszki Przygotowanie krok po kroku Jajka ugotuj na twardo. Tuńczyka odcedź na sitku. Cebule pokrój w drobną kosteczkę. Odcedzonego tuńczyka umieść w misce, następnie jajka zetrzyj na małych oczkach tarki, i dodaj wraz z cebulą do miski. Posiekaj drobno szczypiorek, i również wrzuć do miski. ( ilość szczypiorku według uznania) Na koniec dodaj majonez, tak aby składniki sie połączyły. Dopraw sola oraz pieprzem. Uwagi Czarnuszkę sypiemy bezpośrednio na pasę nałożona na kanapkę. Do pasty można dodać również kukurydzę z puszki. Natomiast majonez można wymieszać z połówka łyżeczki musztardy, dla zaostrzenia smaku. Tagi Pasta kanapkowa z tuńczyka