Pasta kanapkowa z tuńczyka

2 minut czytania
1
0
pasta kanapkowa z tunczyka
pasta kanapkowa z tunczyka

Pasta kanapkowa z tuńczyka

Któż z nas nie lubi świeżego pieczywa z domowymi pastami? Pasta kanapkowa z tuńczyka, jest szybką i smaczną propozycją na kanapkę.
5 gwiazdek, 1 głos
Czas przygotowania 20 min
Czas gotowania 20 min
Rodzaj dania Śniadanie
Porcja 4 osoby

Składniki
  

  • 2 puszki tuńczyka w oleju
  • 3 szt jajek
  • 1 szt cebula czerwona mała
  • 1 szt szczypiorek
  • 1 szt majonez
  • 1 op czarnuszki

Przygotowanie krok po kroku
 

  • Jajka ugotuj na twardo.
  • Tuńczyka odcedź na sitku.
  • Cebule pokrój w drobną kosteczkę.
  • Odcedzonego tuńczyka umieść w misce, następnie jajka zetrzyj na małych oczkach tarki, i dodaj wraz z cebulą do miski.
  • Posiekaj drobno szczypiorek, i również wrzuć do miski. ( ilość szczypiorku według uznania)
  • Na koniec dodaj majonez, tak aby składniki sie połączyły. Dopraw sola oraz pieprzem.

Uwagi

Czarnuszkę sypiemy bezpośrednio na pasę nałożona na kanapkę.
Do pasty można dodać również kukurydzę z puszki. Natomiast majonez można wymieszać z połówka łyżeczki musztardy, dla zaostrzenia smaku.
Tagi Pasta kanapkowa z tuńczyka

1 komentarz

  1. Awatar Mirek

    Mirek

    6 października 2020 at 15:57

    Pycha – polecam!5 stars

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Oceń przepis




Zobacz także

Sałatka z kuskusem

Pyszna i sycąca sałatka z kaszą kuskus oraz warzywami. …