Pasta kanapkowa z tuńczyka

Któż z nas nie lubi świeżego pieczywa z domowymi pastami? Pasta kanapkowa z tuńczyka, jest szybką i smaczną propozycją na kanapkę.

  • 2 puszki tuńczyka w oleju
  • 3 szt jajek
  • 1 szt cebula czerwona (mała)
  • 1 szt szczypiorek
  • 1 szt majonez
  • 1 op czarnuszki
  1. Jajka ugotuj na twardo.
  2. Tuńczyka odcedź na sitku.
  3. Cebule pokrój w drobną kosteczkę.
  4. Odcedzonego tuńczyka umieść w misce, następnie jajka zetrzyj na małych oczkach tarki, i dodaj wraz z cebulą do miski.
  5. Posiekaj drobno szczypiorek, i również wrzuć do miski. ( ilość szczypiorku według uznania)
  6. Na koniec dodaj majonez, tak aby składniki sie połączyły. Dopraw sola oraz pieprzem.

Czarnuszkę sypiemy bezpośrednio na pasę nałożona na kanapkę.

Do pasty można dodać również kukurydzę z puszki. Natomiast majonez można wymieszać z połówka łyżeczki musztardy, dla zaostrzenia smaku.

One Comment

  1. Mirek

    6 października 2020 at 15:57

    Pycha – polecam!