Któż z nas nie lubi świeżego pieczywa z domowymi pastami? Pasta kanapkowa z tuńczyka, jest szybką i smaczną propozycją na kanapkę.
- 2 puszki tuńczyka w oleju
- 3 szt jajek
- 1 szt cebula czerwona (mała)
- 1 szt szczypiorek
- 1 szt majonez
- 1 op czarnuszki
- Jajka ugotuj na twardo.
- Tuńczyka odcedź na sitku.
- Cebule pokrój w drobną kosteczkę.
- Odcedzonego tuńczyka umieść w misce, następnie jajka zetrzyj na małych oczkach tarki, i dodaj wraz z cebulą do miski.
- Posiekaj drobno szczypiorek, i również wrzuć do miski. ( ilość szczypiorku według uznania)
- Na koniec dodaj majonez, tak aby składniki sie połączyły. Dopraw sola oraz pieprzem.
Czarnuszkę sypiemy bezpośrednio na pasę nałożona na kanapkę.
Do pasty można dodać również kukurydzę z puszki. Natomiast majonez można wymieszać z połówka łyżeczki musztardy, dla zaostrzenia smaku.