Naleśniki

1 minut czytania
Możliwość komentowania Naleśniki została wyłączona
0
Naleśniki

 

Naleśniki

Pyszne, delikatne a zarazem łatwe w smażeniu.

  • 1 szkl mąki pszennej
  • 2 szt jajka (M’ki)
  • 1 szkl mleka (3,2%)
  • 3/4 szkl wody (najlepiej użyć gazowanej)
  • 4 łyżki oleju
  • 1 łyżka cukru z wanilią (może byc cukier wanilinowy)
  • sól (szczypta)
  1. Wszystkie produkty powinny mieć temperaturę pokojową
  2. Dodajemy wszystko do miski, mieszamy za pomocą miksera.
  3. Odstawiamy na 15 minut
  4. Mieszamy delikatnie łyżką.
  5. Patelnie rozgrzewamy, następnie za pomocą pędzelka lekko smarujemy olejem.
  6. Na rozgrzany olej wlewamy niewielką ilość, tak aby nalesniki były cienkie.

Podczas wlewania ciasta na patelnie, starajmy się użyć mało ciasta. Mała ilość w zupełności wystarczy, abo rozprowadzić ciasto, obracając patelnią.

Comments are closed.

Zobacz także

Miodziak orzechowy i najlepsze przepisy na deser w pucharku

Desery w pucharkach to bardzo eleganckie i efektowne dania, które zaserwowane podczas impr…