Naleśniki Pyszne, delikatne a zarazem łatwe w smażeniu. 1 szkl mąki pszennej 2 szt jajka (M’ki) 1 szkl mleka (3,2%) 3/4 szkl wody (najlepiej użyć gazowanej) 4 łyżki oleju 1 łyżka cukru z wanilią (może byc cukier wanilinowy) sól (szczypta) Wszystkie produkty powinny mieć temperaturę pokojową Dodajemy wszystko do miski, mieszamy za pomocą miksera. Odstawiamy na 15 minut Mieszamy delikatnie łyżką. Patelnie rozgrzewamy, następnie za pomocą pędzelka lekko smarujemy olejem. Na rozgrzany olej wlewamy niewielką ilość, tak aby nalesniki były cienkie. Podczas wlewania ciasta na patelnie, starajmy się użyć mało ciasta. Mała ilość w zupełności wystarczy, abo rozprowadzić ciasto, obracając patelnią.
Oznaczenia na metkach Często zastanawiasz się nad tym jak dany ciuch wyprać? Czy dodać płyn zmiękczający, płyn …
Jak kupić węgiel na stronie PGG? Poradnik Ceny węgla w ostatnim czasie przyprawiają o zawrót głowy. Coraz więcej trudności sprawia również …
Modne fryzury i koloryzacje w 2020r – galeria Rok 2020 zbliża się wielkimi krokami, a co za tym idzie? Nowe hity modowe, …
Ile g ma łyżeczka? Czyli przelicznik miar kuchennych Coraz więcej osób zaczyna przywiązywać wielką wagę do domowych smacznych potraw. Gotowanie – z …
Ile kosztuje wymiana klocków hamulcowych i od czego zależy cena? Wymiana klocków hamulcowych nie powinna być odkładana na ostatni moment. Układ hamulcowy jest jednym …