Sernik z wiaderka bardzo prosty w przygotowaniu, a jednocześnie delikatny i smaczny.
- 1 wiaderko sera
- 4 szt jajka
- 1 kostka masła
- 3/4 szkl drobnego cukru
- 4 łyżki skrobi ziemniaczanej (mozna zastapić budyniem waniliowym 40gram.)
- 3 łyżeczki cukru z wanilią (nie mylić z cukrem winilinowym! ) (Można zamienieć na olejek waniliowy)
- Przygotuj produkty, aby wszystkie miały temperaturę pokojową.
- W garnuszku rozpuść masło, następnie odstaw je do ostudzenia.
- Do miski dodaj wszystkie składniki, wraz z ostudzonym masłem.
- Wszystkie składniki połącz za pomocą miksera. Miksera używamy krótko, tak aby połaczyć tylko składniki.
Piekarnik nastaw na 200 stopni. Sernik pieczemy 2-2,5 godziny, stopniowo zmniejszając temperaturę. Sernik musi pozostać w piekarniku, do czasu aż ostygnie. Można lekko uchylić piekarnik.