Przepisy kulinarne Sernik z wiaderka Redakcja Opublikowano 6 października 2020 1 min czytania 0 761 sernik z wiaderka Prosty sernik z wiaderka Sernik z wiaderka bardzo prosty w przygotowaniu, a jednocześnie delikatny i smaczny. 1 wiaderko sera 4 szt jajka 1 kostka masła 3/4 szkl drobnego cukru 4 łyżki skrobi ziemniaczanej (mozna zastapić budyniem waniliowym 40gram.) 3 łyżeczki cukru z wanilią (nie mylić z cukrem winilinowym! ) (Można zamienieć na olejek waniliowy) Przygotuj produkty, aby wszystkie miały temperaturę pokojową. W garnuszku rozpuść masło, następnie odstaw je do ostudzenia. Do miski dodaj wszystkie składniki, wraz z ostudzonym masłem. Wszystkie składniki połącz za pomocą miksera. Miksera używamy krótko, tak aby połaczyć tylko składniki. Piekarnik nastaw na 200 stopni. Sernik pieczemy 2-2,5 godziny, stopniowo zmniejszając temperaturę. Sernik musi pozostać w piekarniku, do czasu aż ostygnie. Można lekko uchylić piekarnik.