Home Przepisy kulinarne Sernik z wiaderka

Sernik z wiaderka

1 minut czytania
Możliwość komentowania Sernik z wiaderka została wyłączona
0
sernik z wiaderka

 

Prosty sernik z wiaderka

Sernik z wiaderka bardzo prosty w przygotowaniu, a jednocześnie delikatny i smaczny.

  • 1 wiaderko sera
  • 4 szt jajka
  • 1 kostka masła
  • 3/4 szkl drobnego cukru
  • 4 łyżki skrobi ziemniaczanej (mozna zastapić budyniem waniliowym 40gram.)
  • 3 łyżeczki cukru z wanilią (nie mylić z cukrem winilinowym! ) (Można zamienieć na olejek waniliowy)
  1. Przygotuj produkty, aby wszystkie miały temperaturę pokojową.
  2. W garnuszku rozpuść masło, następnie odstaw je do ostudzenia.
  3. Do miski dodaj wszystkie składniki, wraz z ostudzonym masłem.
  4. Wszystkie składniki połącz za pomocą miksera. Miksera używamy krótko, tak aby połaczyć tylko składniki.

Piekarnik nastaw na 200 stopni. Sernik pieczemy 2-2,5 godziny, stopniowo zmniejszając temperaturę. Sernik musi pozostać w piekarniku, do czasu aż ostygnie. Można lekko uchylić piekarnik.

Comments are closed.

Zobacz także

Miodziak orzechowy i najlepsze przepisy na deser w pucharku

Desery w pucharkach to bardzo eleganckie i efektowne dania, które zaserwowane podczas impr…