Brownie czekoladowe

2 minut czytania
0
0
Brownie mocno czekoladowe
Brownie mocno czekoladowe

Brownie mocno czekoladowe

Pyszne, delikatne ciasto brownie czekoladowe.
Czas przygotowania 15 min
Czas gotowania 50 min
Rodzaj dania Deser

Sprzęt

  • Mikser

Składniki
  

  • 2 szt gorzkiej czekolady
  • 1 kostka masła
  • 3 szt jajka
  • 200 gr cukru pudru
  • 130 gr mąki pszennej
  • 3 łyżki kakao może być kakao słodkie, takie dla dzieci typy nesquick
  • 50 ml mleka 3,2%

Przygotowanie krok po kroku
 

  • Do garnka dodaj połamana czekoladę, masło, mleko. otuj na małym ogniu, do czasu aż się rozpuści.
  • W misce ubij jajka z cukrem pudrem,następnie dodaj przesiana mąkę, oraz kakao. Wszystkie składniki wymieszaj. Można to zrobić mikserem na małych obrotach.
  • Do przygotowanej masy, stopniowo dodawaj wystudzoną, roztopioną czekoladę. Połącz składniki za pomocą miksera.
  • Na blache wyłóż papier do pieczenia, następnie wlej przygotowane ciasto.

Uwagi

Piekarnik nastaw na 150-170 stopni. Ciasto pieczemy ok 50 minut, sprawdzając co jakiś czas patyczkiem czy jest gotowe. Brownie powinno być lekko wilgotne.
 
Foremka u mnie jest kwadratowa, można również wykorzystać mniejszą tortownicę.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Oceń przepis




Zobacz także

Sałatka z kuskusem

Pyszna i sycąca sałatka z kaszą kuskus oraz warzywami. …