Home Przepisy kulinarne Brownie czekoladowe

Brownie czekoladowe

1 minut czytania
Możliwość komentowania Brownie czekoladowe została wyłączona
0
Brownie mocno czekoladowe

 

Brownie mocno czekoladowe

Pyszne, delikatne ciasto brownie czekoladowe.

  • 2 szt gorzkiej czekolady
  • 1 kostka masła
  • 3 szt jajka
  • 200 gr cukru pudru
  • 130 gr mąki pszennej
  • 3 łyżki kakao (może być kakao słodkie, takie dla dzieci typy nesquick)
  • 50 ml mleka 3,2%
  1. Do garnka dodaj połamana czekoladę, masło, mleko. otuj na małym ogniu, do czasu aż się rozpuści.
  2. W misce ubij jajka z cukrem pudrem,następnie dodaj przesiana mąkę, oraz kakao. Wszystkie składniki wymieszaj. Można to zrobić mikserem na małych obrotach.
  3. Do przygotowanej masy, stopniowo dodawaj wystudzoną, roztopioną czekoladę. Połącz składniki za pomocą miksera.
  4. Na blache wyłóż papier do pieczenia, następnie wlej przygotowane ciasto.

Piekarnik nastaw na 150-170 stopni. Ciasto pieczemy ok 50 minut, sprawdzając co jakiś czas patyczkiem czy jest gotowe. Brownie powinno być lekko wilgotne.

Foremka u mnie jest kwadratowa, można również wykorzystać mniejszą tortownicę.

Comments are closed.

Zobacz także

Miodziak orzechowy i najlepsze przepisy na deser w pucharku

Desery w pucharkach to bardzo eleganckie i efektowne dania, które zaserwowane podczas impr…