Przepisy kulinarne Brownie czekoladowe Redakcja 6 października 2020 2 minut czytania 0 0 Brownie mocno czekoladowe Skocz do przepisu Drukuj przepis Brownie mocno czekoladowe Pyszne, delikatne ciasto brownie czekoladowe. Drukuj przepis Przypnij pinezkę Czas przygotowania 15 min Czas gotowania 50 min Rodzaj dania Deser Sprzęt Mikser Składniki 2 szt gorzkiej czekolady 1 kostka masła 3 szt jajka 200 gr cukru pudru 130 gr mąki pszennej 3 łyżki kakao może być kakao słodkie, takie dla dzieci typy nesquick 50 ml mleka 3,2% Przygotowanie krok po kroku Do garnka dodaj połamana czekoladę, masło, mleko. otuj na małym ogniu, do czasu aż się rozpuści. W misce ubij jajka z cukrem pudrem,następnie dodaj przesiana mąkę, oraz kakao. Wszystkie składniki wymieszaj. Można to zrobić mikserem na małych obrotach. Do przygotowanej masy, stopniowo dodawaj wystudzoną, roztopioną czekoladę. Połącz składniki za pomocą miksera. Na blache wyłóż papier do pieczenia, następnie wlej przygotowane ciasto. Uwagi Piekarnik nastaw na 150-170 stopni. Ciasto pieczemy ok 50 minut, sprawdzając co jakiś czas patyczkiem czy jest gotowe. Brownie powinno być lekko wilgotne. Foremka u mnie jest kwadratowa, można również wykorzystać mniejszą tortownicę.