Galareta drobiowa - Wiadomo To!

Delikatna galaretka z kurczaka, idealna propozycja na kolację czy poczęstunek. Sprawdź jak w prosty sposób ją wykonać.

Kuchnia: Kuchnia regionalna

Słowa kluczowe: Galaretka z kurczaka

Wydajność przepisu: servings

Czas przygotowania: PT30M

Czas gotowania: PT30M

Czas całkowity: PT30M

Składniki przepisu:

  • 4 szt udka z kurczaka (duże)
  • 4 szt marchewki
  • 3 szt pietruszki
  • 0,5 szt selera
  • 1 pęczek zielona pietruszka
  • sól
  • pieprz
  • magi
  • 1 opak żelatyna
  • 1 opak groszku z puszki
  • 2 szt jajka

Instrukcja przepisu: Udka dokładnie umyj włóż na dno dużego garnka Włoszczyznę umyj, obierz, pokrój w plasterki dodaj do garnka Całość gotuj tak samo jak rosół - warzywa i mięso muszą być bardzo miękkie Dopraw bulion ulubionymi przyprawami Z bulionu wyciąg warzywa oraz udka Mięso należy oddzielić od kości, skóry oraz chrząstek, następnie pokroić w mniejsze kawałki. Przygotuj miskę, blachę lub inny wysoki pojemnik. Ugotuj jajka na twardo, groszek odcedź na sitku. Na dnie przygotowanego pojemnika ułóż jajko w plasterkach, groszek, marchewkę. (można dodać również seler oraz pietruszkę) Dodaj pokrojone mięso. Do bulionu dodaj żelatynę - dokładna ilość podana jest na opakowaniu. Następnie za pomocą chochli nalej delikatnie przygotowany bulion.

Comments are closed.