Przepisy kulinarne Galareta drobiowa Redakcja 13 czerwca 2021 2 minut czytania 0 galareta drobiowa Galareta drobiowa Delikatna galaretka z kurczaka, idealna propozycja na kolację czy poczęstunek. Sprawdź jak w prosty sposób ją wykonać. Kuchnia: Kuchnia regionalna Słowa kluczowe: Galaretka z kurczaka Wydajność przepisu: servings Czas przygotowania: PT30M Czas gotowania: PT30M Czas całkowity: PT30M Składniki przepisu: 4 szt udka z kurczaka (duże)4 szt marchewki3 szt pietruszki0,5 szt selera1 pęczek zielona pietruszkasólpieprzmagi1 opak żelatyna1 opak groszku z puszki2 szt jajka Instrukcja przepisu: Udka dokładnie umyj włóż na dno dużego garnka Włoszczyznę umyj, obierz, pokrój w plasterki dodaj do garnka Całość gotuj tak samo jak rosół - warzywa i mięso muszą być bardzo miękkie Dopraw bulion ulubionymi przyprawami Z bulionu wyciąg warzywa oraz udka Mięso należy oddzielić od kości, skóry oraz chrząstek, następnie pokroić w mniejsze kawałki. Przygotuj miskę, blachę lub inny wysoki pojemnik. Ugotuj jajka na twardo, groszek odcedź na sitku. Na dnie przygotowanego pojemnika ułóż jajko w plasterkach, groszek, marchewkę. (można dodać również seler oraz pietruszkę) Dodaj pokrojone mięso. Do bulionu dodaj żelatynę - dokładna ilość podana jest na opakowaniu. Następnie za pomocą chochli nalej delikatnie przygotowany bulion.