Soczysty kurczak na piwie Miękki, soczysty i delikatny kurczak, z chrupiącą skórką. 1 szt kurczak olej przyprawa do kurczaka czosnek papryka słodka sól pieprz bulion drobiowy w słoiczku winiary 1 szt piwo w butelce Kurczaka dokładnie umyj, z butelki odmocz etykiety. Kurczaka dokładnie natrzyj bulionem (cienka warstwa) Następnie na wysmarowanego bulionem kurczaka, nałóż ulubione przyprawy, tak aby cały dokładnie był pokryty przyprawami. 2 duże ząbki czosnku, pokrój na małe paski, i powkładaj do kurczaka. Tak przygotowanego kurczaka, włóż na otwarta butelkę piwa, i spryskaj dookoła delikatnie olejem. Dzięki temu skórka będzie chrupiąca. Butelke wraz z kurczakiem wstaw na blachę, lub do naczynia żaroodpornego. Na dno blachy lub naczynia nalej troszkę wody. Wstaw kurczaka do nagrzanego do 180-200 stopni piekarnika, i piecz ok 1h-1:20h. Czas pieczenia uzależniony jest od wielkości kurczaka. W przypadku większych kurczaków, czas pieczenia może się wydłużyć. Ważne aby skórka była podpieczona, a nie spalona. Kurczaka można zamarynować dzień wcześniej. Jednak należy pamiętać aby dokładnie owinąć go folią, aby skóra nie wyschła.
Oznaczenia na metkach Często zastanawiasz się nad tym jak dany ciuch wyprać? Czy dodać płyn zmiękczający, płyn …
Jak kupić węgiel na stronie PGG? Poradnik Ceny węgla w ostatnim czasie przyprawiają o zawrót głowy. Coraz więcej trudności sprawia również …
Modne fryzury i koloryzacje w 2020r – galeria Rok 2020 zbliża się wielkimi krokami, a co za tym idzie? Nowe hity modowe, …
Ile g ma łyżeczka? Czyli przelicznik miar kuchennych Coraz więcej osób zaczyna przywiązywać wielką wagę do domowych smacznych potraw. Gotowanie – z …
Ile kosztuje wymiana klocków hamulcowych i od czego zależy cena? Wymiana klocków hamulcowych nie powinna być odkładana na ostatni moment. Układ hamulcowy jest jednym …