Kocanka włoska (curry) – właściwości i zastosowanie
Kocanka włoska, znana również jako "curry" ze względu na swój intensywny zapach,…
Gronkowiec złocisty – co to takiego?
Gronkowce to patogeny bakteryjne, których obecność może prowadzić do licznych chorób, atakując…
Cordyceps sinensis – najcenniejszy grzyb w Tradycyjnej Medycynie Chińskiej
Współczesna medycyna coraz bardziej stawia na naturalne i bezpieczne leczenie różnego rodzaju…
Krew w kale – o czym może świadczyć?
Krew w kale może być zwiastunem wielu różnych problemów zdrowotnych, szczególnie dotykających…
Palce pałeczkowate – przyczyny, objawy, leczenie
Czasem nasze ciało wysyła nam niespodziewane sygnały, które mogą wskazywać na poważne…
Zapalenie spojówek – objawy, leczenie, domowe sposoby
Czerwone, szczypiące oczy mogą być objawem zapalenia spojówek, jednej z najczęstszych chorób…
Rutyna – właściwości i zastosowanie
Rutyna znana jest wszystkim, jako substancja występująca w duecie z witaminą C.…
Jak odzwyczaić dziecko od smoczka?
Dzieci nawet dwu lub trzyletnie lubią ssać smoczek, kiedy są zmęczone, smutne,…
Top 5 nawyków żywieniowych, które warto zmienić
Przeglądając Internet można zagubić się w ilości wskazówek żywieniowych, diet i innych…
Soczewki kontaktowe, a pory roku
Soczewki kontaktowe znacznie ułatwiają życie osobom z wadą wzroku. Pozwalają na swobodne…

